Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Družba Elektronček Joca Pečečnika je pogodbo o nakupu 80-odstotnega deleža Mode Mi & Lan podpisala prejšnji teden. Koliko znaša kupnina, še ni znano, poroča spletni portal Necenzurirano.

Sorodna novica Joc Pečečnik vložil 600 tisoč evrov v podjetje Moda Mi & Lan

Pečečnik je v podjetje za direktorja poslal Marka Hozjana, ki se po navedbah portala ukvarja s kriznim menedžmentom, v poslovodstvo je prišel še Rok Uhan, ki je po pisanju portala eden od dolgoletnih najožjih Pečečnikovih sodelavcev. Oba sta v poslovnem registru pri Ajpesu že navedena kot zastopnika podjetja.

Pečečnik: Posredovati bi morala država

Pečečnik je ob napovedi omenjenega vložka za pokritje dolgov maja za POP TV izrazil prepričanje, da podjetje v težave ni zapadlo po lastni krivdi in da bi morala še pred njim posredovati država. Poudaril je, da ima podjetje veliko naročil.

V začetku julija je za Necenzurirano povedal, da bodo imeli predvidoma v septembru izdelano oceno, kaj vse je treba narediti, in strategijo, nato pa bodo "tam poskusili kaj dobrega narediti".

Težave v podjetju, številne kršitve zakonodaje

Sorodna novica Inšpektorat za delo zaradi kršenja delavskih pravic ovadil podjetje Moda Mi&Lan

Inšpektorat za delo je v podjetju Moda Mi & Lan konec marca ugotovil več ponavljajočih se kršitev in tudi domnevno kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic. Podjetje namreč zaposlenim ni izplačevalo dodatka za prehrano, prav tako do takrat še ni v celoti izplačalo regresa za leto 2022 in ni nakazalo marčnih plač. Maja so zaposleni nato prejeli preostanek regresa za leto 2022, še pred tem pa tudi plačo za marec.

Moda Mi & Lan, ki šiva moške in ženske obleke za različne priložnosti, po navedbah spletne strani podjetja pa ima več kot 130 zaposlenih, je imela lani nekaj manj kot tri milijone evrov čistih prihodkov od prodaje oz. okoli 16 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček pa je upadel, in sicer za okoli 35 odstotkov, na nekaj manj kot 41.000 evrov, je razvidno iz objave na Ajpesu.