V Skupini MHP pravijo, da bo Perutnina Ptuj, ki zaposluje 3.600 ljudi, z njimi dobila dolgoročnega strateškega partnerja. Foto: BoBo
V Skupini MHP pravijo, da bo Perutnina Ptuj, ki zaposluje 3.600 ljudi, z njimi dobila dolgoročnega strateškega partnerja. Foto: BoBo

Kot kaže, bo Perutnina Ptuj, ki jo je zadnja tri leta prek skupine Sij obvladoval ruski kapital, romala v ukrajinske roke. Skupina MHP, vodilni proizvajalec perutnine v Ukrajini, je namreč na Javno agencijo Republike Slovenije za varstvo konkurence vložila priglasitev koncentracije za nakup deleža Perutnine Ptuj.

Širitev MHP-ja je strateški korak, v Skupini MHP so zagotovili, da bo Perutnina Ptuj, ki zaposluje 3.600 ljudi, z njimi dobila dolgoročnega strateškega partnerja. Poudarili so, da bodo Perutnino Ptuj, ki ima po njihovem mnenju močne blagovne znamke in pomemben delež izdelkov iz perutnine z dodano vrednostjo, v prihodnjih letih podprli z naložbami in nadaljnjim razvojem.

V Skupini MHP zagotavljajo, da bo sodelovanje prineslo neposredne koristi lokalnim pridelovalcem in zaposlenim, sodelovanje pa bo po njihovi oceni vplivalo tudi na perutninsko industrijo v balkanski regiji na splošno.

Po poročanju STA-ja so namero o nakupu potrdili tudi v Siju, ki ima v Perutnini Ptuj 90,69-odstotni delež. V Siju so ocenili, da je uresničitev namere, da družbo prevzame MHP, smotrna in v korist Perutnine Ptuj, Sija in vseh drugih deležnikov.