Gostinska ponudba na Petrolovih servisih naj bi bila pestrejša. Foto: RTV Slo
Gostinska ponudba na Petrolovih servisih naj bi bila pestrejša. Foto: RTV Slo
Novi lastniki naj ne bi odpuščali dosedanjih delavcev. Foto: RTV Slo

Slednja bo najprej prevzela vodenje petih restavracij in sedmih bistrojev ob slovenskem avtocestnem križu, v prihodnje pa naj bi še okrepila svojo navzočnost. Ponudbi se bo kmalu pridružila še restavracija na Lukovici.

Marche naj bi ponujal kulinarične in sveže dobrote na najvišji ravni. Koliko je odštel za Petrolov delež, je poslovna skrivnost, cena pa naj bi bila višja od knjižne. Po besedah predsednika uprave Petrola bo izboljševanje ponudbe v avtocestnem gostinstvu prineslo višji promet tako v restavracijah kot na bencinskih servisih.

Marche in Petrol sta se dogovorila o sodelovanju tudi na drugih trgih, predvsem na Hrvaškem in v BiH-u. Marche načrtuje, da bo v prihodnjih dveh letih v posodobitev objektov vložil več kot 500 milijonov tolarjev in jih postopoma preuredil po svojem konceptu.

Odpuščanj ne bo
V Petrolu Gostinstvo je zaposlenih 175 ljudi. Odpuščanj ne pričakujejo, menijo celo, da se bo število zaposlenih s širitvijo ponudbe lahko še povečalo. V švicarski družbi načrtujejo, da bodo sodelovali predvsem s slovenskimi družbami.

Marche International je podjetje v skupini Moevenpick, ki upravlja z gostinskimi zmogljivostmi ob avtocestah, na letališčih in železniških postajah v Nemčiji in v Avstriji, kjer ima 21 restavracij, in v Švici, kjer jih imajo 24.