Prodajalci Mercatorju predlagajo potrditev podpore prodaji, Mercator pa vztraja pri zagotovitvi ustrezne zaščite interesov družbe. Foto: BoBo
Prodajalci Mercatorju predlagajo potrditev podpore prodaji, Mercator pa vztraja pri zagotovitvi ustrezne zaščite interesov družbe. Foto: BoBo

V torek so prodajalci 52,10-odstotnega deleža družbe poslali dopis, v katerem so vodstvo Mercatorja zaprosili za polno sodelovanje, saj da pomanjkanje informacij, ki bi jih morali zagotoviti Agrokorjevim partnerjem, zavira napredek pri sklenitvi posla. Iz dopisa je razvidno, da partnerji Agrokorja (EBRD, IFC in One Equity Partners) obstajajo, saj so poslali svoj osnutek pogodbe o nerazkritju informacij in spisek vprašanj za skrbni pregled.

"Čeprav ste nam že večkrat zagotovili, da želite pri tem prodajnem postopku v največji možni meri zavarovati interese Mercatorja ter njegovih zaposlenih, nam doslej še niste potrdili niti izbora kateregakoli od predlaganih pristopov k zaščiti interesov skupine Mercator niti nam niste posredovali kakšnega vašega drugačnega konkretnega predloga," pa so prodajalcem odpisali v Mercatorju.

Vodstvo torej še vedno trdi, da bodo prodajo Agrokorju, ki je največji Mercatorjev tekmec v regiji, podprli le, ko bodo predhodno ustrezno zaščiteni interesi skupine Mercator. Do takrat pa ne bodo privolili v vpogled v njihove poslovne knjige. Delnice Mercatorja namerava kupiti konzorcij, ki ga sestavljajo Agrokor, Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD), Mednarodna finančna korporacija iz skupine Svetovne banke (IFC) in sklad One Equity Partners v okviru ameriške banke JP Morgan Chase.