Po informacijah Radia Slovenija bo dokončna odločitev sprejeta v četrtek, ko se bodo sešli nadzorniki Telekoma, je poročala Urška Jereb.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zavezujočo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža Planet TV-ja sta po informacijah TV Slovenija oddala podjetnik Sebastjan Vežnaver, javnosti bolj znan kot zastopnik komercialnih televizij Pink SI in TV3, ter madžarska televizija TV2 v lasti madžarskega oligarha Joszefa Vide, sicer blizu stranki Fides madžarskega premierja Victorja Orbana.

Glede na to, da naj bi bila ponujena kupnina Madžarov višja, znašala naj bi okroglih pet milijonov, se bodo nadzorniki Telekoma Slovenije na seji ta četrtek odločali prav o tej ponudbi.

Po nakupu Planet TV-ja pa naj bi bil že izdelan scenarij, to je združitev Planeta TV-ja in Nove24, saj gre za isti kapital. Bodoča skupna televizija bi tako laže konkurirala komercialni Pop TV, je navedla novinarka TV Slovenija Vesna Zadravec.

Če Telekom Planeta ne bi prodal, bi hčerinski družbi za obratovanje vsak mesec moral nakazati pol milijona evrov, kar pa bi le še poglobilo izgubo, ki jo Planet izkazuje od same ustanovitve.

Milijonska izguba Planet TV-ja

Po mnenju dobro obveščenih člani nadzornega sveta pod vodstvom nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra tako rekoč nimajo druge možnosti, kot da ponudbo sprejmejo. V kratkem naj bi namreč Planet TV zaradi slabega poslovanja postal nesolventen. Samo lani je pridelal za kar 8,7 milijona evrov izgube, je dodala Jerebova.

Na Telekomu Slovenije se sicer že dalj časa ukvarjajo s tem, kaj storiti z družbo Planet TV, ki upravlja istoimenski televizijski program. Od njene ustanovitve dalje je namreč Telekom vanjo prek kapitalskih vložkov, posojil, oglasov in drugih storitev vložil že 80 milijonov evrov. In zdaj naj bi se s prodajo 100-odstotnega deleža Madžarom tega bremena končno znebil.

Planet TV naj bi kupil madžarski TV2