Počivalšek se je srečal z avstrijsko ministrico za podnebje, okolje, energijo, mobilnost, inovacije in tehnologijo Leonore Gewessler ter ministrico za kmetijstvo, regije in turizem Elisabeth Köstinger. Spregovorili so o aktualnih izzivih. "Tesni stiki so še posebej v času težkih obdobij zelo pomembni," so besede ministra povzeli na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ministrici je predstavil slovenski energetski in podnebni načrt ter cilje, ki si jih je Slovenija zadala glede rabe obnovljivih virov energije, zmanjšanja izpustov in izboljšanja energetske učinkovitosti, so navedli.

Z ministrico Köstinger pa je govoril predvsem o nadaljnjem sodelovanju na področju priprave skupnih turističnih produktov in skupnih promocijskih aktivnosti v tretjih državah ter na področju kulturnega turizma. Ministrico in avstrijske poslovneže je povabil na Slovensko turistično borzo SIW on Boutique Tour 2022, ki bo konec maja.

Počivalšek se je srečal še s podjetniki na Dunaju. Dejal je, da bo za ponovno gospodarsko rast treba okrepiti vlaganja v razvoj in krepiti položaj na tujih trgih. Predstavil je vladne ukrepe v času epidemije in načrte za okrevanje in odpornost. Izpostavil je ugodne gospodarske kazalnike za slovensko gospodarstvo in poudaril: "Danes smo v položaju, da se lahko odločamo, ali bomo delali samo z mišicami ali tudi z možgani. Zame je odgovor jasen: potrebujemo oboje, a dodana vrednost mora biti višja."

Avstrija velja za največjega investitorja v slovensko gospodarstvo. Je drugi največji partner po obsegu menjave storitev ter po številu prihodov turistov in prenočitev. Avstrija je četrta najpomembnejša slovenska zunanjetrgovinska partnerica, so še spomnili na ministrstvu.