Družba proizvaja izdelke pod lastno in tujo blagovno znamko, ki jih prodaja v 20 lastnih trgovinah v Sloveniji in na Hrvaškem. Foto: BoBo
Družba proizvaja izdelke pod lastno in tujo blagovno znamko, ki jih prodaja v 20 lastnih trgovinah v Sloveniji in na Hrvaškem. Foto: BoBo

Začasni lastnik Polzele je po avgustovski dokapitalizaciji postala država oz. Slovenski državni holding (SDH), ki je že sprožil postopke iskanja novega strateškega lastnika družbe, ki bi z denarnim vložkom predvidoma 2,2 milijona evrov pridobil več kot 50-odstotni delež, družbi pa bi ob tem moral zagotoviti nadaljnji razvoj, znanje in dostop do novih trgov.

Med resnejšimi kandidati je znova proizvajalec spodnjega perila Huber Holding, ki ima med drugim v lasti blagovno znamko Skiny, ki se je za nakup Polzele zanimala že leta 2014.

Glavna dejavnost Polzele, ki jo od oktobra vodi Hrovatova, je proizvodnja in prodaja ženskih, moških, otroških in športnih nogavic. Družba proizvaja izdelke pod lastno in tujo blagovno znamko, ki jih prodaja v 20 lastnih trgovinah v Sloveniji in na Hrvaškem. V matični družbi je bilo konec junija zaposlenih 220 ljudi, Polzela pa ima še dve odvisni družbi, in sicer v Zagrebu in Sarajevu.

V prvem polletju je Polzela ustvarila 2,3 milijona evrov prihodkov in za nekaj manj kot pol milijona evrov zaostala za načrtom, polletna čista izguba pa je znašala blizu 1,3 milijona evrov.