Posedel je pojasnil, da tudi če bi komu politično odgovornost dokazali, se ne bi nič zgodilo. Foto: BoBo
Posedel je pojasnil, da tudi če bi komu politično odgovornost dokazali, se ne bi nič zgodilo. Foto: BoBo

Predsednik parlamentarne komisije, ki je preiskovala sporne menedžerske prevzeme podjetij v Sloveniji Alojz Posedel (Poslanska skupina nepovezanih poslancev) je novinarjem predstavil delo komisije, ki je z današnjo sejo sklenila delo.

"Nadzorni organi zatajili"
Komisija je ugotovila, da je pomanjkljiva zakonodaja dopuščala menedžerske prevzeme, ki so se zgodili v obdobju, "ko je bilo ogromno denarja". Poudaril je, da del krivde nosijo vsi regulatorji oz. nadzorni organi v podjetjih, bankah in državi, ki so slabo opravili svoje delo.

Ugotovili so še, da so politično prijateljske povezave obstajale in da še obstajajo, ob tem pa je pojasnil, da tudi če bi politično odgovornost pri tajkunskih prevzemih komu dokazali se verjetno ne bi zgodilo nič.

Komisija je po njegovih besedah delala korektno, strokovno in dobro, z opravljenim delom so zadovoljni. Izpostavil je še, da je bilo sodelovanje med člani komisij na visoki in spoštljivi ravni in da niso imeli političnih polemik, ki bi lahko ovirale delo komisije, kar je potrdil tudi podpredsednik komisije Gvido Kres (SLS).