Čez 15 dni bo Aha Mura povsem ugasnila, če ne bo kakšnih sprememb. Foto: BoBo
Čez 15 dni bo Aha Mura povsem ugasnila, če ne bo kakšnih sprememb. Foto: BoBo
Ni kupca za Muro, proizvodnja ustavljena

Potencialni kupec in najemnik namreč pred podpisom želi določena zagotovila in formalnosti. "Razčistiti morajo vprašanja bolj formalne narave, saj pogojuje določene stvari, med drugim zahteva zagotovila, da bo imel na dražbi predkupno pravico, pa tudi soglasje sodišča, preden bi podpisal najemno pogodbo," je povedal stečajni upravitelj Stevo Radovanović. To je stečajni sodnik Franc Granfol očitno zavrnil.
Radovanović z zdajšnjim direktorjem Aha Mure Dušanom Gombocem zato odhaja na pogovore s kupcem, da bi uskladili nesoglasja. Če bodo podpisali pogodbo o najemu, bo sodišče izdalo soglasje, delavce pa bodo prerazporedili k novemu najemniku.

"Če to ne bo uspelo, imamo še vedno različico B, po kateri bi Aha Muro najeli zdajšnji vodilni, ki bi za to ustanovili novo podjetje," dodaja Radovanović in dodaja, da se sicer za Aha Muro še vedno zanima tudi sklad iz Liechtensteina, ki zastopa Indijce.

Novi kupec se je pojavil šele v ponedeljek, po zagotovilih Radovanovića pa gre za resnega partnerja, ki bi zagotovil okoli 350 delovnih mest.

380 zaposlenih je danes dobilo odpovedi pogodb o zaposlitvi s 15-dnevnim odpovednim rokom, kar pomeni, da proizvodnja ne bo ustavljena, v tem času pa mora podjetje nekdo najeti, sicer Mure ne bo več.

Ni kupca za Muro, proizvodnja ustavljena