Bloomberg se usmerja predvsem v gospodarske novice. Foto: Zajem zaslona
Bloomberg se usmerja predvsem v gospodarske novice. Foto: Zajem zaslona

Ta bo začel delovati prihodnje leto, uredniška središča pa bo imel v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, BiH-u ter Severni Makedoniji.

Kot so sporočili iz obeh družb, bo Bloomberg Adria prek televizijskih, tiskanih, digitalnih, mobilnih in družbenih medijev skrbel za poslovne in finančne novice ter analize.

"Medijsko središče Bloomberg Adria, ki bo združevalo lokalno poročanje z izčrpnim pokrivanjem globalnega gospodarstva in trgov, se bo pri tem naslanjalo na moč 2700 novinarjev in analitikov mreže Bloomberg News iz več kot 120 držav," so zapisali.

Uporabnikom bodo na voljo prevedene vsebine mreže Bloomberg News in vsebine, ki jih bodo ustvarjala uredništva v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu in Skopju.

"V Bloomberg Media želimo ustvariti vodilno večplatformno medijsko družbo za poslovne in finančne novice, ki nudi zaupanja vredne vsebine, podkrepljene s podatki," je dejala svetovna vodja Bloomberg Media Distribution Soo Kang.

"Bloomberg Adria širi naše globalne vsebine novemu občinstvu v jugovzhodni Evropi, ki v želji po dobri obveščenosti išče kakovostne novice s področja svetovnega gospodarstva," je dodala.

"Sinonim za zanesljive informacije"

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je dejal, da je v poslovnem svetu, ki se hitro spreminja, razpoložljivost relevantnih in točnih informacij ter analiz neodvisnih strokovnjakov ključnega pomena za sprejemanje dobrih poslovnih odločitev.

"Bloomberg je že dolgo sinonim za zanesljive poslovne informacije in veselimo se sodelovanja s podjetjem Bloomberg Media. Z Bloomberg Adria bomo občinstvo v Srbiji in celotno regijo lahko obveščali s prodornimi poslovnimi novicami," je dodal Lučić.