Večino poslov Probanke bo prevzela ruska Sberbank. Foto: BoBo
Večino poslov Probanke bo prevzela ruska Sberbank. Foto: BoBo

Sberbank je tako prevzel kreditne terjatve do prebivalstva, Hranilnica Lon pa poslovalnico v Slovenj Gradcu in agencijo na Ravnah na Koroškem ter kreditne terjatve in transakcijske račune upravnikov večstanovanjskih stavb.

Probanka oktobra namerava prenehati z vodenjem večine transakcijskih računov, zato so se s Sberbankom in Hranilnico Lon dogovorili za hitro in enostavno nadaljevanje poslovanja strank pri Hranilnici Lon za transakcijske račune prebivalstva, odprte v poslovalnici Slovenj Gradec ter agenciji na Ravnah na Koroškem, pri Sberbanku pa za vse druge transakcijske račune prebivalstva in preostale produkte, povezane s transakcijskimi računi.

"Sberbank nadaljuje z rastjo na področju poslovanja s prebivalstvom na slovenskem trgu, zato dogovor s Probanko za nas predstavlja pomemben korak," je posel komentiral predsednik uprave slovenske podružnice Sberbank Gašpar Ogris-Martič.

Prvi mož Hranilnice Lon Teodor Žepič pa je ocenil, da so tako dobili priložnost, ki jim omogoča krepitev poslovanja z upravljavci večstanovanjskih zgradb in povečanje obsega poslovanja na Koroškem.

Z doseženim so zadovoljni tudi v Probanki. Predsednik izredne uprave Imre Balogh je ocenil, da so s tem komitentom omogočili enostaven prehod in nadaljevanje bančnega poslovanja.