Prevent PUR izdeluje polnila za avtomobilske sedeže iz rezane pene. Zaposluje 170 delavcev. Foto: MMC RTV SLO
Prevent PUR izdeluje polnila za avtomobilske sedeže iz rezane pene. Zaposluje 170 delavcev. Foto: MMC RTV SLO

Vložitev predloga za uvedbo stečaja sta Unverricht in druga direktorica Polona Krpač napovedala na četrtkovi skupščini, saj lastnika družbe Prevent Global in Prevent DEV nista podprla nobenega izmed predlogov za rešitev podjetja. Kljub predlogu za stečaj si bo vodstvo prizadevalo za ohranitev proizvodnje, ki zaposluje 170 delavcev.

Becker: Za plačilno nesposobnost kriv Prevent Global
Predloge so v Prevent Globalu označili za izrazito njim škodljive, zastopnik Prevent DEV-a Christian Becker pa je podprl dva izmed treh predlogov in dejal, da je plačilna nesposobnost nastala zato, ker Prevent Global ni podprl nobenega izmed predlogov za rešitev Slovenije.

Je pa Prevent Global v torek poslovodstvu Prevent PUR-a naložil sklic nove skupščine, na kateri bi z Prevent DEV-om, s katerim obvladujeta polovico PUR-a, odločala o dokapitalizaciji družbe v višini 5,3 milijona evrov v denarju ali stvarnem vložku. Vsak izmed družbenikov bi po predlogu prispeval polovico.

Prevent Global za PUR predlaga dokapitalizacijo
Prevent Global bi tako dolg Pura (5,34 milijona evrov) pretvoril v lastniški kapital, če Prevent DEV ne bo privolil v udeležbo pri povečanju osnovnega kapitala, pa je Global pripravljen povečati osnovni kapital v celotnem znesku.

Prevent PUR izdeluje polnila za avtomobilske sedeže iz rezane pene za Volkswagen. Konec leta se izteče program sedežev za touarege, zaradi česar bo delo izgubilo 40 delavcev, za preostale delavce pa vodstvo meni, da bo zanje dovolj dela.