Podeljena priznanja Združenja Manager

Januarskega srečanja članov Združenja Manager so se tudi tokrat udeležili najvišji politični predstavniki, diplomati, gospodarstveniki in drugi. Osrednja gostja dogodka je bila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Branko Franc Selak in Nataša Pirc Musar. Foto: Profil na omrežju X predsednice države Nataše Pirc Musar
Branko Franc Selak in Nataša Pirc Musar. Foto: Profil na omrežju X predsednice države Nataše Pirc Musar

V ospredju srečanja so prejemniki priznanj Združenja Manager. Priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta bo prejel direktor podjetja Marmor Hotavlje Branko Franc Selak, ki je po navedbah združenja "s trdim delom in predanostjo dosegel, da podjetje danes velja za svetovnega voditelja v nišnem luksuznem segmentu opreme jaht". Lani je priznanje za življenjsko delo prejel nekdanji lastnik Pipistrela Ivo Boscarol.

S priznanjem artemida pa združenje nagrajuje menedžerke, ki so prebile t. i. stekleni strop oz. prvič prevzele najvišje položaje v gospodarstvu. Za leto 2023 sta ga prejeli direktorica družbe Lenis farmacevtika Vita Godec in generalna direktorica slovenske podružnice podjetja švicarskega farmacevtskega velikana Roche Eva McLellan.

Združenje je na nocojšnji prireditvi nagradilo tudi najboljšega mladega menedžerja za leto 2023. To je postal direktor razvijalca nepremičninskih projektov Corwin Slovenija Michail Maco, ki se je ob prevzemu nagrade zavzel za to, da bi morali dobiti mladi v Sloveniji več priložnosti in zaupanja pri vodenju podjetij.