Slivnik naj bi novo zaposlitev našel kot komentator v Magu. Foto: EPA
Slivnik naj bi novo zaposlitev našel kot komentator v Magu. Foto: EPA
Puhan že prevzel položaj v Delu

Puhan bo delovno razmerje z Delom sklenil takoj, ko bo prekinil delo na Slovenskih železnicah. Odstopno izjavo z mesta generalnega direktorja SŽ-ja je že podal, sprejeti pa jo mora še nadzorni svet družbe. Puhan je bil sicer na čelu SŽ-ja od aprila letos, odpravnine pa ne bo prejel. Ponudbo časopisno-založniškega podjetja Delo je sprejel zato, ker meni, da bo na novem delovnem mestu svoje cilje dosegel lažje kot na Slovenskih železnicah.

Kdo bo nadomestil Puhana?
Peter Puhan je sicer prijatelj predsednice nadzornega sveta Dela Andrijane Starina Kosem. Kdo bo Puhana nasledil v Slovenskih železnicah, še ni znano, prav tako pa neznana ostaja usoda projekta povezovanja s Deutsche Bahnom, katerega velik zagovornik je bil Puhan.

Puhan je sicer še eden v vrsti generalnih direktorjev SŽ-ja, ki ni ostal na položaju cel, torej štirileten mandat.

Slivnik nazaj v Mag
Slivnik, ki naj bi se za odstop s položaja prvega moža Dela uradno odločil zaradi različnih pogledov na vodenje podjetja, prav tako ne bo dobil odpravnine, ker je ne želi. Koliko bi sicer znašala Slivnikova odpravnina, ni znano, njegovih dvanajst plač, kar je običajna odpravnina, pa znaša 117.000 evrov. Za komentar sicer Slivnik ni bil dosegljiv.

Časopis Finance poroča, da naj bi Slivnik novo zaposlitev kot komentator našel v Magu, kjer je bil pred letom 2005 glavni in odgovorni urednik.

Puhan že prevzel položaj v Delu