Istrabenz ima dva nova člana uprave. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz ima dva nova člana uprave. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz in Maksima holding
Trgovanje z delnicami Istrabenza in Maksime holding bo ustavljeno do 16. aprila. Foto: MMC RTV SLO
Nove moči v Istrabenzu

Nadzorni svet se je tako odločil na podlagi mnenja kadrovske komisije. Tamara Jerman je opravljala revizijo v Petrolu, Bogdan Topič pa je nekdanji direktor Slovenske razvojne družbe, zdaj pa je zaposlen v Gorenje Projektu. Igor Bavčar tako ostaja na čelu koprskega holdinga, za njegovo mesto pa bodo nadzorniki v nekaj dneh pripravili razpis. Tako ni bila izpolnjena zahteva bank upnic, ki so reševanje Istrabenza pogojevale s takojšnjim odhodom Bavčarja.

Delnice Istrabenza in Maksime "zamrznjene"
Uprava Ljubljanske borze je začasno ustavila trgovanje z delnicami Istrabenza in Maksime holding. Razlog: insolventnost družb.

Kot so sporočili z Ljubljanske borze, je bila ustavitev trgovanja z omenjenimi delnicami izvedena na zahtevo obeh družb, ki sta kot vzrok navedli "nastop okoliščin /.../, na podlagi katerih morata ravnati skladno z zakonom o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju".

Trgovanje z delnicami Istrabenza in Maksime holding bo po pojasnilih LB-ja začasno ustavljeno za deset zaporednih delovnih dni, torej vključno do četrtka, 16. aprila.

M. N.

Nove moči v Istrabenzu