Revija Time vsako leto izbere različne osebnosti leta. Foto: Reuters
Revija Time vsako leto izbere različne osebnosti leta. Foto: Reuters

Kot so sporočili iz skupine Meredith, zakonca Benioff ne bosta vpletena v dnevne operacije pri reviji niti ne bosta sprejemala uredniških odločitev. Posel bo sklenjen, ko bodo zeleno luč prižgali regulatorni organi, predvidoma v 30 dneh.

Ob novici o nakupu je po poročanju BBC-ja Benioff dejal, da z ženo globoko spoštujeta organizacijo in ikonično znamko, ki najbolj slovi po vsakoletnem izboru Timove osebnosti leta. "Moč Tima je bila vedno v njegovem edinstvenem pripovedovanju zgodb in tem, ki vplivajo na vse nas in ki nas vse povezujejo."

Zakonca Benioff sicer prevzemata revijo v zelo negotovih časih za tiskane medije. Kot številni drugi mediji se tudi Time spopada s padcem naklade in upadom dohodkov iz oglaševanja.

Korporacija Meredith je podjetje Time Inc., pod katerega okrilje spada tudi revija Time, za 2,8 milijarde dolarjev kupila pred osmimi meseci. Od tedaj je prodala že več znamk, na prodaj so tudi revije Fortune, Money in Sports Illustrated.

Benioff, čigar vrednost premoženja revija Forbes ocenjuje na 6,7 milijarde dolarjev, je zadnji v vrsti lastnikov tehnoloških podjetij, ki so svoj portfelj razširili z nakupom tiskane revije. Leta 2013 je šef Amazona Jeff Bezos kupil Washington Post, lani pa je Laurene Powell Jobs, vdova Steva Jobsa, kupila delnice v reviji The Atlantic.