Skobe je upravo prepričal
Skobe je upravo prepričal "z izjemno kakovostno predstavitvijo". Po poročanju medijev pa je za njim stal predvsem izredno močan lobističen pritisk. Foto: BoBo
Telekom Slovenije
Telekom Slovenije bo vodil Rudi Skobe. Foto: BoBo

"Danes smo v razgovorih imeli izjemno kakovostne predstavitve kakovostnih kandidatov, vendar smo ocenili, da so izkušnje Skobeta, njegovo 16-letno delo v skupini Telekom Slovenije, poznavanje panoge ter tudi poslovna agresivnost in odločnost tisto, kar je pretehtalo v njegovo korist," je povedal predsednik nadzornega sveta Telekoma Tomaž Berginc. Kdo je bil poleg Skobeta, za njim stoji Virantova Državljanska Lista, še v ožjem izboru, Berginc ni hotel razkriti.

V prihodnosti pa se bo verjetno zgodila tudi zamenjava članov nadzornega sveta, ki predstavljajo kapital. Država kot večinski lastnik je namreč že na junijski skupščini družbi poskušala zamenjati obstoječi nadzorni svet, a se to ni zgodilo. Zato naj bi že v kratkem sklicali še izredno skupščino.

Skobe na čelo Telekoma prihaja iz hčerinske družbe TS Media prav v času, ko ta intenzivno pripravlja vse potrebno za septembrski zagon lastnega komercialnega televizijskega programa Planet TV vključno z lastnim informativnim programom.
Gre za enega največjih medijskih projektov v Sloveniji v zadnjih 15 letih, ki je temu primerno deležen veliko zanimanja javnosti. V tej se pojavljajo tudi ugibanja o morebitnem političnem ozadju projekta, ki pa jih v podjetju zavračajo.