Foto: Radio Koper/Jasna Preskar
Foto: Radio Koper/Jasna Preskar


Sava je po pridobitvi delnic Hotelov Bernardin iz stečaja NFD Holdinga 38-odstotna lastnica portoroške družbe, pri prevzemu pa deluje usklajeno s preostalimi večinsko državnimi lastniki, DUTB-jem, Zavarovalnico Triglav in Kadom. Prvi mož Save Gregor Rovanšek je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da se bo prevzem nanašal na približno 24-odstotni delež v Hotelih Bernardin, ki še ni v lasti Save in z njo usklajenih družb.

Za namen prevzema Hotelov Bernardin so lastniki Save – Slovenski državni holding, Kad in sklad York – nedavno potrdili tudi dokapitalizacijo v vrednosti 4,7 milijona evrov. Sava je sicer lastnikom najprej predlagala dokapitalizacijo v vrednosti 12,5 milijona evrov, ki bi omogočila 100-odstotni prevzem Hotelov Bernardin, a so se lastniki odločili, da zagotovijo sredstva za delež, ki ni v lastništvu omenjenih družb, v katerih je država pomemben lastnik.

Prevzemno ponudbo bo Sava zdaj objavila ne prej kot v 10 dneh in najpozneje v 30 dneh od današnje objave prevzemne namere. Kot je še razvidno iz prevzemne namere, objavljene v časniku Dnevnik, bo prevzemne aktivnosti za Savo vodila družba Alta invest.