Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Sindikat SIDS vztraja pri petnajstih stavkovnih zahtevah, ki se po vsebini bistveno ne razlikujejo od tistih iz oktobrske stavke," so zapisali v Hitu. Kot so pojasnili, je sindikat igralniških delavcev na podlagi teh zahtev že izpogajal dvig stroškov dela za dva milijona evrov na letni ravni.

"Stavkovnega dogovora, ki sta ga obe pogajalski strani potrdili 13. oktobra, se uprava družbe Hit dosledno drži in ga izvršuje," so dodali.

Nazadnje sta se sindikat in vodstvo Hita sešla v sredo. Kot je tedaj povedal predsednik Hitove enote SIDS Erik Krašna, uprava zavrača vse njihove predloge in sodelovanje s sindikatom, "prav tako zavrača oktobra sklenjeni stavkovni dogovor, sebe pa poskuša v javnosti predstaviti v najboljši luči".

Krašna je dodal, da je prav ta uprava odpustila 30 perspektivnih mlajših delavcev kot tehnološki višek kljub rekordnemu dobičku v vrednosti 14 milijonov evrov.

"Nezadovoljstvo zaposlenih s to upravo je naraslo do te mere, da zahtevajo tako odstop kot odhod uprave iz podjetja," je še zapisal po srednem krogu pogajanj. O dogajanju v Hitu je SIDS obvestil tudi vlado, pristojna ministrstva in občine.