Šircelj zagotavlja, da so slovenske javne finance stabilne. Foto: BoBo
Šircelj zagotavlja, da so slovenske javne finance stabilne. Foto: BoBo

Šircelj je novinarjem v Bruslju zagotovil, da prošnja za pomoč ni na dnevnem redu ne v Bruslju ne v Sloveniji. "Sploh ni na mestu, da bi o tem govorili," je dejal in zatrdil, da so slovenske javne finance stabilne. "Imamo stabilnost javnih financ in imamo načrt A in načrt B, da bomo zagotovili likvidnost in da bo država poravnala vse svoje obveznosti," je poudaril.
Wirtschaftswoche, se je v članku namreč skliceval na visokega uradnika EU-ja, da bo Slovenija morala zaprositi za pomoč, češ da si brez opravilno sposobne vlade ne more izposojati denarja na trgih.
Na vprašanje, kaj so torej po njegovem mnenju razlogi za pisanje nemških časnikov o slovenski prošnji za pomoč, je državni sekretar odgovoril, da razlogov ne vidi. "Od kod te informacije, ne vem. Mislim pa, da seveda takšne informacije niso dobronamerne in da odpirajo neke težave, ki jih v tem trenutku dejansko ni," je poudaril.
S trojko uskladili podrobnosti slabe banke
Šircelj je znova zatrdil, da bo Slovenija plačevala vse svoje obveznosti in da glede tega ni nobenega dvoma. Pojasnil je še, da je skupaj s predstavniki Banke Slovenije imel telefonsko konferenco s predstavniki ECB-ja, Evropske komisije in IMF-ja, na kateri so opredelili časovnico in razrešili nekatere vsebinske dileme glede na njihove pripombe.