Gre za model Elan Amphibio 14, oblikovno zasnovan v barvah Slovenske policije. Foto: Elan Foto:
Gre za model Elan Amphibio 14, oblikovno zasnovan v barvah Slovenske policije. Foto: Elan Foto:

Naloga policistov na smučiščih je budno opazovanje dogajanja na progah, zaznavanje smučarjev, ki bi s svojim početjem ogrožali sebe in druge, ter izločanje smučarjev, ki na smučišče zaradi svojega nevarnega vedenja ne sodijo. Policisti tudi pomagajo pri reševanju ob morebitnih poškodbah in nezgodah ter ugotavljajo odgovornost za nesrečo.

Da do teh ne bi prihajalo, pa so drugim izpostavili pomen odgovornega obnašanja smučarjev, smučanje v skladu s svojimi telesnimi zmogljivostmi in smučarskim znanjem ter spoštovanje drugih udeležencev.

Smučarska enota Slovenske policije bo pri delu na smučiščih uporabljala Elanove smuči Amphibio 14, opremljene z večkrat nagrajenimi rešitvami, ki omogočajo hitrejše in ostrejše zavoje ter omogoča vsestransko uporabo.

Smuči so obarvali v belo-modro kombinacijo, zgornji del smuči pa v signalno rumeno barvo, zato je z njimi mogoče ustvariti varnostni križ, s katerim lahko zavarujejo mesto morebitne nezgode, ob kateri je potrebna prva pomoč. Hkrati je živo rumena barva dobro vidna tudi v slabših vremenskih razmerah, so še pojasnili v Elanu.