Viberate namerava razviti platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov. Foto: Pixabay
Viberate namerava razviti platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov. Foto: Pixabay
Jure Leskovec
Podjetju svetuje tudi profesor računalništva na Univerzi Stanford v ZDA Jure Leskovec . Foto: BoBo

Viberate je sredstva zbral s prvo ponudbo kriptokovancev (ICO) in v ekipi poudarjajo, da gre za eno najuspešnejših svetovnih kampanj množičnega financiranja doslej.

V kampanji so prodali vseh 120 milijonov kripto kovancev oziroma žetonov vibe v vrednosti več kot 10 milijonov dolarjev, ki bodo 6. oktobra, dan po uradnem koncu kampanje zbiranja sredstev, na voljo za trgovanje na borzi kriptovalut LiveCoin.net.

Korak za korakom do cilja
Z zbranimi sredstvi namerava slovensko podjetje razviti svojo platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov ter okrepiti ekipo z dodatnimi kadri.

"Naša vizija je spremeniti svet žive glasbe, zato smo zelo veseli, da imamo pri tem široko podporo ljudi s celega sveta. Zavedamo se, da je dela še veliko, ampak - korak za korakom - bomo prišli do cilja. O tem sem prepričan," je povedal direktor in soustanovitelj podjetja Viberate Matej Gregorčič.

Današnji začetek zbiranja sredstev je pospremil tudi DJ Umek, ki je soustanovitelj podjetja Viberate. Priznani elektronski glasbenik je posebej za to priložnost pripravil 90-minutni set, ki so se ga poleg ekipe udeležili tudi svetovalci podjetja.

Med svetovalci podjetja sta med drugim ustanovitelj in direktor ljubljanskega ABC pospeševalnika Dejan Roljić ter ustanovitelj in direktor visokotehnološkega podjetja Cosylab Mark Pleško.