Tudi Slovenska odškodninska družba prodaja svoj delež Večera. Foto: MMC RTV SLO
Tudi Slovenska odškodninska družba prodaja svoj delež Večera. Foto: MMC RTV SLO

Zainteresirani lahko ponudbe pošljejo najpozneje do 26. marca do 12. ure, v njih pa morajo navesti točno določen znesek, ki ga ponujajo za delnico družbe, je Slovenska odškodninska družba objavila na svoji spletni strani.

V Sodu so še zapisali, da ponudbe, v katerih bi bila ponujena cena za odkup delnic vezana na ceno, ki jo ponuja kateri od preostalih ponudnikov, ne bodo štele za popolne in ne bodo obravnavane. Ponudbe veljajo do vključno 31. maja letos.

Odpiranje ponudb ne bo javno. Prodajalec se lahko odloči, da bo po odpiranju ponudb izvedel nadaljnja pogajanja in/ali dražbo. Prodajalec na podlagi vabila ni zavezan k sklenitvi pogodbe o prodaji delnic z najugodnejšim oziroma katerim koli ponudnikom, je še zapisano v javnem vabilu.

Svoj delež v Večeru namerava prodati tudi družba Delo. Sklep o začetku dejavnosti za prodajo vsaj 75 odstotkov delnic Večera so nadzorniki Dela sprejeli v petek, poziv za zbiranje ponudb za nakup tega deleža pa naj bi bil po napovedih objavljen v sredo. Delo ima sicer v Večeru 79,24-odstotni lastniški delež.