Nadzorni svet je najprej razrešil odgovornega urednika časnika, nato pa sprejel tudi sklep o začetku postopka za imenovanje njegovega naslednika. Foto: MMC RTV SLO
Nadzorni svet je najprej razrešil odgovornega urednika časnika, nato pa sprejel tudi sklep o začetku postopka za imenovanje njegovega naslednika. Foto: MMC RTV SLO
Delo: Nadzorniki razrešili Koširja

Razrešitev odgovornega urednika časnika Delo je skladna s procesom kadrovske prenove v vodstvu družbe Delo, d. d., ki želi vzpostaviti učinkovito timsko delo pri vodenju družbe in osrednjega neodvisnega slovenskega časnika.

Kadrovsko prenovljeno vodstvo si, kot piše v poročilu z nadzornega sveta, želi rešiti družbo finančnih in moralnih bremen preteklosti ter se učinkovito spoprijeti s sedanjimi in prihodnjimi izzivi. Sočasno z razrešitvijo Koširja je nadzorni svet sklenil začeti postopek iskanja kandidata za novega odgovornega urednika časnika. Na podlagi tega sklepa bo uprava pripravila predloge ožjega nabora kandidatov.

O Koširjevi razrešitvi so v sredo odločali tudi člani aktiva novinarjev Dela, ki predloga uprave in nadzornega sveta o razrešitvi Koširja niso podprli. Vendar pa njihovo mnenje za nadzorni svet ni zavezujoče. Nadzorni svet Dela je predlog za začetek postopka razrešitve odgovornega urednika začel 12. februarja. Takrat so tudi sporočili, da namerava predsednik uprave Jurij Giacomelli nadzornemu svetu za novo urednico predlagati Romano Dobnikar Šeruga.

Nadzorniki Dela so sprejeli tudi sklep o začetku dejavnosti za prodajo vsaj 75 odstotkov delnic družbe Večer. Poziv za zbiranje ponudb za nakup tega deleža bo preko javnega razpisa objavljen prihodnjo sredo v Delu, Večeru in britanskem časopisu Financial Times. Na delu pravijo, da družba s tem pristopa k transparentnemu izvajanju dejavnosti v zvezi s prodajo vsaj 75 odstotkov od celotnega 79,24-odstotnega lastniškega deleža v Večeru v roku enega leta.

Urad za varstvo konkurence je septembra lani ugotovil, da je koncentracija teh dveh časopisnih družb neskladna s pravili konkurence, zato je Delu naložil prodajo 75 odstotkov Večera.

Delo: Nadzorniki razrešili Koširja