Nekdanji direktor steklarne Davorin Škrinjarič navedb iz poročila ne pozna. Foto: RTV SLO
Nekdanji direktor steklarne Davorin Škrinjarič navedb iz poročila ne pozna. Foto: RTV SLO
Bojan Bevc
Predsednik uprave poslovanja zaenkrat še ne more komentirati. Foto: RTV SLO

Po sicer še neuradnem poročilu naj bi družba zavajala banke, nekaj časa s sklepi nadzornikov poravnavala le tretjino dolga, štiri milijarde tolarjev dolga pa naj bi povzročila prekoračena pooblastila.

V Holdingu Rogaška Chrystal naj bi brez ustrezne presoje najemali posojila, navzkrižno jemali poroštva in zastavljali nepremičnine, še ugotavlja revizijska hiša Deloite & Touche. S tem naj bi Steklarna na videz poslovala brez izgub.

Predsednik uprave steklarne Bojan Bevc je dejal, da bo "uprava pripravila poročilo za nadzorni svet, ta pa se bo odločil o morebitnih ukrepih, v primeru, da je prišlo do neprimernega, neustreznega in morda nezakonitega poslovanja v preteklosti".

Poročilo ne bo vplivalo na sanacijo
Sodišče je sicer upravi že drugič podaljšalo rok za pripravo načrta finančne sanacije, tokrat do 15 septembra. Prisilni upravitelj Tomaž Kos trdi, da revizijsko poročilo ne bo vplivalo na načrt sanacije.

Za 29. avgust je napovedana skupščina Steklarne, na kateri naj bi banke upnice spremenile terjatve v kapitalski delež inm tako povečale osnovni kapital družbe.