V Steklarni Rogaška so začeli posvetovanja z zaposlenimi, ki jih bo morda prizadela ukinitev delovnih mest. Foto: BoBo
V Steklarni Rogaška so začeli posvetovanja z zaposlenimi, ki jih bo morda prizadela ukinitev delovnih mest. Foto: BoBo

V Steklarni Rogaška so pojasnili, da je namen predlaganih sprememb zaščita in podpora samega jedra steklarne. O ukinitvi delovnih mest se bo vodstvo posvetovalo s predstavniki zaposlenih, podjetje pa bo pri tem v naslednjih mesecih tesno sodelovalo z delavci in njihovimi predstavniki.

Načrti so del programa prestrukturiranja iz decembra 2019, katerega namen je zmanjšanje stroškov. V okviru programa bodo ovrednotili celotno dobavno in distribucijsko omrežje ter poiskali rešitve za izboljšanje učinkovitosti.

"Ker se vedenje potrošnikov in trgovinsko okolje spreminjata, moramo izboljšati konkurenčnost poslovanja in se usmeriti v trajnostno rast. Odločitve, ki smo jih sprejeli in jih objavljamo danes, so bile izredno težke, vendar menimo, da nam bodo pomagale povečati učinkovitost. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo prizadetim zaposlenim v prehodnem obdobju zagotovili ustrezno podporo," je dejal višji podpredsednik dobavne verige v družbi Mogens Hansen.

Steklarna Rogaška bo ostala pomembno središče za proizvodnjo visokokakovostnih kristalnih izdelkov. Ekipa vrhunsko usposobljenih zaposlenih bo še naprej ročno izdelovala izdelke visoke kakovosti, so dodali v vodstvu. Podjetje namerava letos tudi vlagati v razvoj steklarne, v načrtu je obnova peči in modernizacija druge proizvodne opreme.

Steklarno Rogaška je leta 2015 kupila finska multinacionalka Fiskars Group, ki zaposluje približno 7300 delavcev v 30 državah.

Steklarna Rogaška bo odpuščala