Štorman je poleg restavracij izgubil tudi hotel. Foto: MMC RTV SLO
Štorman je poleg restavracij izgubil tudi hotel. Foto: MMC RTV SLO



Zaprtje omenjenih gostišč in tudi hotela pomeni, da so zaposleni, ki so bili več mesecev brez plač, ostali brez dela. Zaposleni bi sicer lahko odpovedali pogodbo o zaposlitvi in se prijavili na zavod za zaposlovanje, vendar obstaja možnost, da bo Štorman pristal v osebnem stečaju, delavci pa bi v tem primeru ostali brez 1.800 evrov nadomestila iz jamstvenega sklada. Do nadomestila iz jamstvenega sklada so namreč upravičeni le brezposelni, ki jim stečajni upravitelj vroči sklep o prekinitvi pogodbe o zaposlitvi.

Iz KBM Leasinga, ki je vložil predlog za Štormanov stečaj, so sporočili, da je slednji po dosegljivih podatkih plačilno nesposoben in nelikviden, saj ima že več kot 260 dni blokirane transakcijske račune ter ima dolgove tudi do drugih upnikov, ki bi prav tako lahko vložili predlog za stečaj. Ob tem pa so dodali, da razumejo Štormanov položaj.

Celjsko okrajno sodišče je januarja letos sicer zavrnilo Štormanovo zahtevo po vračilu hotela v Celju, brez katerega je ostal 2. januarja, ko ga je zasedla družba Administrator. Štorman je namreč vložil tožbo zaradi odvzema posesti z zahtevkom za vzpostavitev prejšnjega stanja in prepoved posega v njegovo lastnino.