Lastnik Delte in eden najbogatejših srbskih državljanov, Miroslav Mišković. Foto: EPA
Lastnik Delte in eden najbogatejših srbskih državljanov, Miroslav Mišković. Foto: EPA
Projekt Park Stožice
V daljšem sporočilu za javnost so iz Delte Holdinga, katerega del je podjetje Delta Real Estate, ki naj bi gradilo trgovski center Delta Planet v Stožicah, sporočili, da so težave nastale zaradi globalne gospodarske krize, saj so številna tuja podjetja, ki bi morala biti v nakupovalnem središču, odpovedala sodelovanje. Foto: MMC RTV SLO

Delta Holding je objavila razpis za prodajo 69 maloprodajnih enot trgovske družbe C Market, ki jih je po boju z Mercatorjem prevzela leta 2005. Delta naj bi se za prodajo po ugibanjih srbskih medijev odločila zaradi finančnih težav, povezanih tudi z odlogom plačila drugega obroka za gradnjo Trgovsko-športnega centra Stožice, kar v Delti zanikajo.

Prodajamo sekundarne objekte
Družba prodaja objekte C Marketa, ki niso povezani z osnovno dejavnostjo družbe, prodajo na drobno, ampak prodaja restavracije, skladišča in podobne objekte C Marketa, navajajo v sporočilu za javnost. Delta sicer ne bo prodala nobenega maloprodajnega objekta, ampak bo odpirala nove. Prodaja tudi ni povezana s financiranjem trgovskega dela parka Stožice, ampak z razvojem prodaje na drobno v Srbiji, poudarjajo v beograjski družbi.

Projekt še živi
Delta Holding je v četrtek sporočila, da sicer ne odstopa od projekta gradnje trgovskega centra Stožice, vendar meni, da se mora prvotni dogovor prilagoditi razmeram na trgu, ki so se glede na čas sklenitve pogodbe spremenile. Zato srbska družba slovenskemu partnerju, družbi Grep, predlaga, da se realizacija projekta preloži oz. da se projekt prilagodi novim okoliščinam.

Racionalizaciji projekta, kar predlaga slovenska stran, Delta nasprotuje, saj bi bilo tako nakupovalno središče okrnjeno, medtem poroča RA SLO. V Delti razumejo potrebe Ljubljane, še piše v sporočilu za javnost, vendar opozarjajo, da se je Delta Real Estate zavezal le k gradnji nakupovalnega središča, ne pa tudi športnega dela.

Grep: Prestavi naj se dokončanje, ne začetek gradnje
Podaljšanje roka za začetek gradnje trgovskega centra Stožice je nesprejemljivo za družbo Grep, zato v podaljšanje ne bodo privolil, so pojasnili v Grepu, izbranem izvajalcu del na stožiškem projektu. Družba pa ne nasprotuje temu, da investitor projekta Delta Real Estate, hčerinska družba srbske Delte Holding, konec gradnje podaljša do konca leta 2011.

L. D.