Po mnenju T-2-ja skuša Telekom Slovenije z
Po mnenju T-2-ja skuša Telekom Slovenije z "zlorabo procesnih pravic svojega največjega konkurenta potisniti v stečaj in to ne glede na dejstvo, da T-2 proti Telekomu Slovenije vodi odškodninsko tožbo, vredno več kot 100 milijonov evrov". Foto: MMC RTV SLO

Iz T-2-ja so sporočili, da sklepi sodišča pomenijo, da morajo imeti na svojih računih blokirane zneske, ki jih zahteva Telekom Slovenije, in sicer do konca sodnih postopkov. To lahko po njihovih pojasnilih pomeni tudi pet ali še več let, ne glede na to, ali bo Telekomu Slovenije v postopkih sploh uspelo dokazati, da mu T-2 te zneske dolguje.

Verjamejo, da jim bo v pravdnih postopkih uspelo
Na predlog Telekoma Slovenije je sodišče namreč prepovedalo bankam, da z računov, ki jih ima odprte družba T-2, izplača sebi ali komu drugemu po njenem nalogu zneske v višini 1,26 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v enem oz. 6631 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v drugem postopku.

V družbi T-2 so prepričani, da "takšen sklep sodišča pomeni dobesedno onemogočanje poslovanja družbe T-2, pa tudi katere koli druge gospodarske družbe". Verjamejo, da jim bo v pravdnih postopkih uspelo.

"Sklep predstavlja izjemno nevarno pravno prakso"
Opozorili so še, da sklep "predstavlja izjemno nevarno pravno prakso, saj bodo na tej osnovi upniki lahko množično vlagali podobne predloge v primerih, ko so sklepi o izvršbi na podlagi verodostojne listine razveljavljeni in se postopek nadaljuje v pravdnem postopku, če bodo le nakazali, da je dolžnikovo finančno stanje slabo".

Pri tem je po njihovem pomembno, da sodni postopek še ni končan in se bo lahko končal tudi tako, da bo dolžnik, torej T-2, uspešen.

Zatrjujejo, da se "zloraba pravnega sredstva s strani Telekoma Slovenije kaže tudi v tem, da bi lahko predlagal zavarovanje z drugim premoženjem T-2 (npr. omrežja), predlagal pa je ravno blokado finančnih sredstev na računih T-2, čeprav se Telekom Slovenije zaveda, da to pomeni onemogočanje poslovanja družbe."

Telekom skuša konkurenta potisniti v stečaj
Pričakujejo, da bo sodišče o ugovoru odločilo "najmanj enako hitro, kakor je odločilo o predlogih Telekoma Slovenije". Ne glede na potek pravnih postopkov T-2, kot so izpostavili, svojim uporabnikom storitve zagotavlja nemoteno.

Telekom Slovenije po njihovem mnenju poskuša z "zlorabo procesnih pravic svojega največjega konkurenta potisniti v stečaj in to ne glede na dejstvo, da T-2 proti Telekomu Slovenije vodi odškodninsko tožbo v višini prek 100 milijonov evrov".