Telekom Slovenija bo postal večinski lastnik izdajatelja Planeta TV, družbe Antenna TV SL. Foto: RTV SLO/Ergyn Zjeci
Telekom Slovenija bo postal večinski lastnik izdajatelja Planeta TV, družbe Antenna TV SL. Foto: RTV SLO/Ergyn Zjeci

Po povečanju osnovnega kapitala bo namreč Telekom Slovenija neposredno ali prek svoje odvisne družbe postal večinski lastnik izdajatelja Planeta TV. Obe strani predvidevata, da bo do omenjenih sprememb prišlo predvidoma do konca letošnjega leta, ob tem pa izražata svojo zavezanost pri podpori poslovanja družbe Antenna TV SL tudi v obdobju pred dokončno uveljavitvijo lastniških sprememb.

Lastnika Antenne TV SL sta prepričana, da lahko družba premosti trenutne finančne težave in posluje tako, da bo še naprej krepila položaj Planeta TV na slovenskem medijskem trgu, so pri Telekomu sporočili za javnost. "Pri tem bo Antenna TV SL imela polno podporo obeh lastnikov tako pri zagotavljanju potrebnih sredstev kot strateških storitev," so dodali.

Družba Antenna TV SL je sicer na predlog Telekoma Slovenije od 20. julija v prisilni poravnavi. Telekom Slovenije je trenutno 49–odstotni lastnik družbe, preostanek pa je v lasti Antenne Group, ki je del družbe Antenna Slovenia. Grška medijska multinacionalka in Telekom Slovenije sta skupno družbo, ki upravlja televizijski program Planet TV, ustanovila februarja 2013.

Antenna je bila ustanovljena v Grčiji leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kyriaku. Razvila se je kot mednarodna skupina, osredotočena na področja brezplačne TV, plačljive TV, radia, glasbe, izdajanja revij, televizijske produkcije in digitalnih medijev. Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, ZDA, Evropi in Avstraliji.