Sevčnikar je nad postopki za izredno odpoved delovnega razmerja šokiran in jih pripisuje dogodkom, ki so sledili po zamenjavi Uroša Rotnika, nekdanjega direktorja TEŠ-a. Foto: MMC RTV SLO
Sevčnikar je nad postopki za izredno odpoved delovnega razmerja šokiran in jih pripisuje dogodkom, ki so sledili po zamenjavi Uroša Rotnika, nekdanjega direktorja TEŠ-a. Foto: MMC RTV SLO
Sevčnikar pri Totu

Predsednik podjetniškega sindikata v TEŠ-u Branko Sevčnikar (še) ni prejel izredne odpovedi delovnega razmerja. Direktor TEŠ-a Simon Tot je z njim opravil razgovor, do njegovih navedb in odpovedi pa se bodo opredelili do četrtka.

Razlog naj bi bile novembrske sindikalne dejavnosti, ki so novoimenovanemu direktorju TEŠ-a Totu preprečile vstop v poslovno stavbo in opravljanje njegovega dela. Na delo je lahko šel šele po odredbi sodišča in v spremstvu policije. Sevčnikar je pojasnil, da kot razlog odpovedi zaposlitve navajajo tudi nelegitimnost stavke, kar se mu zdi "iz trte izvito". "Želijo me odstraniti iz vsega dogajanja, ker sem zadnja ovira, da bi strateški partner iz Rusije vstopil v projekt TEŠ 6."

Po drugi strani Tot meni, da Sevčnikarjevo ravnanje pomeni hujšo kršitev delovnih obveznosti in ima znake kaznivega dejanja. Pojasnil je, da je postopek izredne odpovedi delovnega razmerja uveden povsem zakonito in da ne pomeni nikakršnega šikaniranja, temveč varstvo zakonitih postopkov in zagotavljanje spoštovanja sprejetih pogodbenih in zakonskih obveznosti.

V torek o opozorilni stavki in vstopu Rusov v TEŠ 6
Po Sevčnikarjevih besedah bo v torek potekala izredna seja Sindikata delavcev energetike Slovenije, na kateri bodo odločali o opozorilni stavki vseh zaposlenih v slovenskem energetskem sistemu. Od vrha slovenske politike bodo poleg tega zahtevali jasne odgovore o tem, kaj se dogaja s projektom TEŠ 6 in o tem, ali se je gospodarska ministrica Darja Radić že dogovorila o vstopu strateškega partnerja iz Rusije v TEŠ 6. Podatke o ruski naložbi v projekt je sindikat dobil od grških sindikatov, ki naj bi bili po Sevčnikarjevih besedah nad tem zelo presenečeni.

Sevčnikar pri Totu