Toneta Turnška so v Združenju Manager nagradili za 40-letno delo v Pivovarni Laško. Foto: RTV SLO
Toneta Turnška so v Združenju Manager nagradili za 40-letno delo v Pivovarni Laško. Foto: RTV SLO

Združenje Manager, ki podeljuje nagrado, je zapisalo, da je Turnšek, ki je vso svojo 40-letno kariero posvetil Pivovarni Laško, kjer je še vedno član nadzornega sveta, nedvomno zaznamoval slovensko gospodarstvo.

Po mnenju Združenja Manager je Pivovarna Laško pod Turnškovo taktirko prerasla svoje pivovarske okvirje, dediščina, ki jo je leta 2005 zapustil svojim naslednikom, pa je bogata. Pred njegovim prihodom je namreč Pivovarna Laško zvarila 150.000 hektolitrov piva, ob njegovem odhodu pa 1,5 milijona hektolitrov.

Turnšek je svojo kariero v Pivovarni Laško začel leta 1965 kot pripravnik, upokojil pa se je leta 2005.

Prvič tudi štipendiji za mlade
Letos so podelili tudi štipendiji sklada za štipendiranje, ki ga je ustanovila sekcija mladih managerjev, s katerim podpira mlade ambiciozne ljudi, ki se želijo po podiplomskem študiju v Sloveniji vrniti v matično domovino in s tem perspektivno nadaljevati kariero. Letos je komisija, ki jo vodi Jurij Giacomelli, med prispelimi kandidaturami izbrala dva prejemnika štipendij, Nikolo Tanasoskega, ki končuje študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, in Dardana Sejdiua, podiplomskega študenta IEDC - poslovne šole Bled.