Foto: Reuters
Foto: Reuters

"V prizadevanjih, da bi Twitter postavili na zdravo pot, bomo šli v petek skozi težaven proces zmanjševanja naše svetovne delovne sile," je zapisano v elektronskem sporočilu, poslanem v četrtek, je poročal Reuters.

Vsi zaposleni bodo v petek do 9. ure po krajevnem oziroma do 16. ure po srednjeevropskem času prejeli elektronsko sporočilo z naslovom "Vaša vloga v Twitterju", piše v okrožnici.

Tisti, ki bodo izgubili službo, bodo obvestilo prejeli na svoj osebni e-poštni naslov, medtem ko bodo tisti, ki bodo ostali zaposleni, obvestilo prejeli prek svojega e-poštnega naslova na Twitterju, je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA navedeno v izjavi.

Pisarne Twitterja bodo v petek ostale zaprte, vse kartice za dostop pa bodo dezaktivirali. Verjetno gre za previdnostni ukrep, s katerim želijo preprečiti morebitne proteste odpuščenih.

Reuters je tudi poročal, da je Musk ekipam Twitterja naročil, naj najdejo do milijarde dolarjev letnih prihrankov pri stroških infrastrukture. Prav tako je že odpustil vodilne v podjetju, izvršnega direktorja in najvišje finančne ter pravne direktorje.

Številni zaposleni, vključno s tistimi, ki so bili v vodstvu oddelkov za oglaševanje, trženje in človeške vire, so v zadnjem tednu že zapustili Twitter.

Prvi teden Muskovega lastništva Twitterja sta, kot še poroča Reuters, zaznamovala kaos in negotovost. Načrtovana sta bila dva sestanka za celotno podjetje, ki sta bila le nekaj ur pozneje odpovedana. Zaposleni so povedali, da so morali zbirati informacije prek medijskih poročil, skupin za zasebno sporočanje in anonimnih forumov.