Uprava Prevent Globala je pripravljena odstopiti pod določenimi pogoji. Foto: MMC RTV SLO
Uprava Prevent Globala je pripravljena odstopiti pod določenimi pogoji. Foto: MMC RTV SLO
Prevent: Pogoji odstopa uprave

Kot pogoj za svoj odstop uprava zahteva tudi zagotovila, da se ohranijo delovna mesta in da se ohrani vsaj dozdajšnji obseg proizvodnje. S tem so člani uprave seznanili tudi nadzori svet družbe.

Nadzorniki so namreč nadaljevali v sredo začeto izredno sejo, ki so jo sklicali zaradi ultimata nemške družbe Prevent DEV, da do danes odstopi uprava Prevent Globala. V nasprotnem primeru je Prevent DEV, ki je glavni kupec v Sloveniji sešitih avtomobilskih sedežnih prevlek, napovedal selitev proizvodnje iz Slovenije.

Nadzorniki pričakujejo sestanek obeh družb
"Nadzorni svet izraža načelno podporo zahtevi Prevent DEV-a po razrešitvi uprave, v kolikor lahko Prevent DEV zagotovi 5,2 milijona evrov takojšnjega posojila, redefiniranje komercialnih pogojev, ki bi zagotovili normalno poslovanje družbe Prevent Global, in ohranitev vseh programov vsaj do izteka pogodb," je po seji pojasnil predsednik nadzornikov Vladimir Bilić.

Dokler ne dobijo odgovorov od nemškega partnerja, ima uprava njihovo podporo, je dodal Bilić. Želi si, da bi čim prej organizirali sestanek med predstavniki družb Prevent Global in Prevent DEV.

Prevent: Pogoji odstopa uprave