Potrošnikom svetujejo, da podatke o odpoklicanih proizvodih, vključno z EAN-kodami, preverijo na spletni strani uprave oz. pri trgovcih. Foto: Pixabay
Potrošnikom svetujejo, da podatke o odpoklicanih proizvodih, vključno z EAN-kodami, preverijo na spletni strani uprave oz. pri trgovcih. Foto: Pixabay

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila o odpoklicu vseh proizvodov, izdelanih v belgijskem obratu, obveščena v petek po evropskem sistemu hitrega obveščanja, pa tudi od zastopnika Ferrera za Slovenijo in Hrvaško. Že naslednji dan so začeli aktivno preverjati, ali se odpoklici izvajajo učinkovito in ali so bile identificirane vse distribucijske poti v Slovenijo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Omenjeni proizvodi so bili v Slovenijo distribuirani tudi prek drugih podjetij Ferrera, in sicer Ferrero Nemčija, Ferrero Francija, Ferrero Poljska in Ferrero Luksemburg. Kot so pojasnili, so omenjena podjetja živila praviloma distribuirala v eno trgovsko verigo.

Podatke o odpoklicanih proizvodih sproti posodabljajo na spletni strani uprave med obvestili za potrošnike kot tudi na prodajnih mestih oz. spletnih straneh posameznih trgovskih verig.
Potrošnikom svetujejo, da v primeru nakupa Kinder proizvodov Kinder surprise T6, Kinder happy moments, Kinder mini mix peluche T133g (polnjene igračke), Kinder surprise maxi 100g, Kinder schokobons in Kinder mini eggs, teh ne zaužijejo temveč vrnejo na mesto nakupa oz. zavržejo.

Pri proizvodih Kinder Surprise, ki se prodajajo oz. so se prodajali samostojno oz. v drugih pakiranjih po več kosov, je, kot so poudarili, treba preveriti mesto proizvodnje, ki je navedeno na sami embalaži. Potrošnikom svetujejo, da podatke o odpoklicanih proizvodih, vključno z EAN-kodami, preverijo na spletni strani uprave oz. pri trgovcih.