Adria Airways. Foto: BoBo
Adria Airways. Foto: BoBo

V naravi gre za poslovno stavbo na Brniku, ki je bila zgrajena leta 2009 ter ima štiri etaže in približno 4473 kvadratnih metrov neto površin. V njej so pisarne, učilnice, skladišče, parkirna mesta. Preostalo so zemljišča okoli stavbe in parkirišče. Predmet prodaje nista ne čistilna naprava ne kip Edvarda Rusjana, ki je bil prodan ločeno, je med drugim zapisano v objavi.

Morebitni ponudniki za upravno stavbo morajo do poteka roka za oddajo ponudb vplačati 185.000 evrov varščine ali za ta znesek predložiti bančno garancijo z veljavnostjo do 31. decembra letos. Stečajni upravitelj bo vse ponudnike obvestil o izidu javnega zbiranja ponudb v roku 15 dni po poteku roka za oddajo ponudb (13. junij), še izhaja iz vabila za zbiranje zavezujočih ponudb.

Pustatičnik je podobno vabilo za javno zavezujoče zbiranje ponudb objavil pred približno enim letom, a po izhodiščni ceni 4,1 milijona evrov brez davščin takrat za te nepremičnine ni bilo zanimanja. V tistem času je imel en resen ogled, interesent iz tujine je spraševal tudi po bančni garanciji. Kot je takrat pojasnil Pustatičnik, bi bila po njegovih izkušnjah glede na postavljeno izhodiščno ceno redkost, če bi bila prodaja izvedena v prvem krogu.

Upravna stavba na Brniku s pripadajočimi zemljišči je najbolj vredno premoženje Adrie Airways, ki je jeseni 2019 pristala v stečaju.