Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Stečajni upravitelj ima na razpolago le še poslovno stavbo na Brniku, simulator letenja, nekaj rezervnih delov in nekaj terjatev v tujini.

Sorodna novica Blagovna znamka Adria Airways v roke arabskemu poslovnežu

"V bistvu nam je uspelo kar veliko terjatev izterjati po vsem svetu. Največja stečajna masa, ki nam jo je uspelo unovčiti do zdaj. Unovčili smo pač manjše nepremičnine, ki so bile, v teku je tudi prodaja stavbne pravice za poslovno stavbo na Brniku," je pojasnil Janez Pustatičnik, stečajni upravitelj Adrie Airways.

Stavbo bi prodali za najmanj 4 milijone evrov. Rok za oddajo ponudb je konec junija.
Od 87 milijonov evrov priznanih je terjatev zaposlenih 16 milijonov, na tekočem računu pa je 2,7 milijona evrov.

Sorodna novica Zahteva za sodno preiskavo proti nekdanjim lastnikom Adrie Airways

Specializirano državno tožilstvo je medtem vložilo zahtevo za sodno preiskavo proti nemškim lastnikom, ki jih sumijo oškodovanja Adrie za najmanj 3,5 milijona evrov. Slovenska policija sodeluje tudi s švicarsko zaradi propada tamkajšnje hčerinske družbe. "Kar želi policija ali tožilstvo, mi vse gradivo sproti in ažurno dostavimo. S te strani ni nobenih zadržkom. Z naše strani potekajo dejavnosti, ki so tudi potrebne. Ko bomo presodili, kaj je smiselno predvsem za stečajno maso, da bo večji izkupiček kot pa stroški, bomo dejavnosti tudi izvedli. Dejavnosti in pregled z odvetniškimi pisarnami potekajo," je dejal Pustatičnik.

Zlorabe položaja in pomoči pri kaznivem dejanju so osumljeni štirje tujci, tudi nekdanja predsednik uprave Holger Kowarsch in glavni direktor Arno Schuster.

Leto in pol po propadu Adrie bodo zdaj do prvih plačil iz stečajne mase prišli nekdanji zaposleni, za druge pa bo denarja preprosto zmanjkalo.