Almontu se začasno obetajo lepši časi. Foto: MMC RTV SLO
Almontu se začasno obetajo lepši časi. Foto: MMC RTV SLO

Za zdaj so trimesečno zaposlitev v podjetju, ki je v stečaju od 22. junija letos, pod okriljem avstrijske družbe dobili tako zaposleni v proizvodnji kot tudi v režijskih službah, je pojasnil sindikalni predstavnik v podjetju Matjaž Drozg. "Trenutno je dela dovolj, če ga bo dovolj tudi v prihodnje, bi po napovedih avstrijske družbe delo lahko imelo do 150 delavcev," je dodal.

Drozg kot sindikalni predstavnik podjetja Almont nadaljuje delo v funkciji sindikalista, povedal pa je, da že načrtujejo vzpostavitev sindikalne podružnice SKEI v okviru podjetja Alumero. V družbi sicer izdelujejo aluminijaste fasadne konstrukcije, okna, serijske izdelke, nakladalne stranice in drugo.

Delo v okviru novega podjetja naj bi prednostno dobivali nekdanji delavci Almonta. Podjetje je ob stečaju zaposlovalo 104 delavcev, od katerih so preostali, ki niso dobili dela, že prijavljeni na zavodu za zaposlovanje. Nove pogodbe spet zaposlenim delavcem po Drozgovih besedah prinašajo približno enak osebni dohodek kot prej.