Foto:
Foto:

Družba se že dlje časa spopada s težavami pri poslovanju, ki so ga lani še posebej zaznamovale neugodne tržne razmere. Ker tudi v začetku leta poslovanju Metala ne kaže najbolje, je skupščina Metala na zadnji seji poslovodstvu Metala glede na podatke o negativnem poslovanju naložila, da do konca februarja pripravi ukrepe za izboljšanje poslovanja.

Skupščina jih bo nato v najkrajšem času obravnavala, če pa ne bo kakovostne podlage in ustreznih ukrepov, bo morala kadrovsko ukrepati, še sporočajo.

Na SŽ-ju priznavajo, da je padec ameriškega dolarja povzročil objektivne težave družbi, vendar je skupščina ugotovila, da na področju iskanja novih trgov ter na področju povečevanja prodajnih cen ob neugodni rasti vhodnih cen poslovodstvo in ostali zadolženi niso naredili dovolj.

Do polletja na zeleno vejo?
Prvi mož Metala Peter Prikeržnik je pojasnil, da se v družbi trudijo izboljšati poslovanje, vendar pa jim v prvem četrtletju vseh ukrepov najverjetneje zaradi že prejetih naročil ne bo uspelo uresničiti. "Računamo pa, da bi do polletja prišli na zeleno vejo," je dejal. Metal je sicer nekatere ukrepe za zmanjševanje stroškov začel izvajati že lani, ko je število zaposlenih zmanjšal za 30, na 970, do konca leta pa naj bi to število zmanjšal na 900.