Zaposleni v Primorju v tujini ne bodo stavkali. Foto: MMC RTV SLO
Zaposleni v Primorju v tujini ne bodo stavkali. Foto: MMC RTV SLO
Ameriški partner v Primorju

Vodja Zveze svobodnih sindikatov v Primorju Nikola Janev je napovedal, da bodo stavkali delavci na deloviščih po Sloveniji in enotah podjetja v Ajdovščini.

"Ni bilo sestanka z novo upravo"
"Ker ni bilo sestanka z novo upravo in nobene informacije o tem, kaj bo izplačan preostali del plače za marec, smo sprejeli stavkovno napoved z jasno stavkovno zahtevo, da morajo najpozneje do petka izplačati preostanek plače. Če se to ne bo zgodilo, bodo v ponedeljek ob 7. uri na deloviščih in lokacijah Primorja v Ajdovščini začeli stavkati," je povedal sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar.

Janev je še povedal, da bodo stavkali zaposleni Primorja v Sloveniji, v tujini pa ne, saj bi stavko težko nadzorovali. Poleg tega so na deloviščih Primorja v tujini zaposleni predvsem tujci, ki imajo drugačen odnos do obstoja podjetja.

Pojasnil je, da je v Sloveniji še nekaj deset gradbišč, na katerih delajo zaposleni Primorja, v državah nekdanje Jugoslavije pa jih je več kot doma.

Predstavniki koordinacije sindikatov v Primorju bi se morali danes sestati z novo upravo, vendar je član uprave Štefan Činč sestanek odpovedal. Sindikalisti so razočarani in novi upravi vse manj zaupajo, je po sestanku koordinacije povedal vodja koordinacije sindikatov v Primorju Damjan Volf.

"Če bi obstajala resnost, bi uprava začela reševati probleme"
"Koordinacija sindikatov nima nikakršnih argumentov, da bi zaupala novemu vodstvu. Z njimi nimamo nikakršnega kontakta in če bi obstajala resnost te uprave, bi takoj navezala kontakt s sindikati in nemudoma začela reševati probleme," je še dejal Volf.

Tako kot se v ponedeljek niso sešli in razdelili zadolžitev v novem upravnem odboru, se Činč, Darko Valenčič in Sebastijan Trajkovski niso odzvali niti na vabilo koordinacije sindikatov v Primorju. Odpoved sestanka so utemeljili z zadržanostjo iz osebnih razlogov enega izmed članov uprave.

Ameriški partner v Primorju