V hotelu Habakuk so v celoti prenovili 52 hotelskih sob in šest apartmajev, s čimer so dvignili bivanjski standard in kakovost bivanja gostov. Foto: MMC RTV SLO
V hotelu Habakuk so v celoti prenovili 52 hotelskih sob in šest apartmajev, s čimer so dvignili bivanjski standard in kakovost bivanja gostov. Foto: MMC RTV SLO

Predsednica uprave Alenka Iskra ob tem dodaja, da poslovni rezultati ne bodo povsem v skladu z dosežki.

"Kriza je naredila svoje"
"Kriza na globalnem trgu je tudi na področju turizma naredila svoje, zato dosegamo znatno nižje realizirane cene. Načrtovanih številk letos zagotovo ne bomo dosegli, a je o končnih poslovnih rezultatih za zdaj vseeno še prezgodaj govoriti," je povedala Iskra. Pojasnila je, da si tudi v zadnjem letošnjem mesecu obetajo dober obisk, če bo le ugodno vreme, zato bi bilo dobro, da se čim prej ohladi in zapade prvi sneg.

V največjem mariborskem ponudniku nočitvenih zmogljivosti tako v mestu kot pod Pohorjem pa se kljub krizi niso povsem odrekli naložbam. Če je projekt nekajkrat napovedane gradnje Piramide 2 zaradi zapletov pri pridobivanju nepovratnih sredstev vsaj za zdaj zamrznjen, pa v družbi niso opustili posodabljanja obstoječih hotelskih zmogljivosti.

"Habakuk bo obdržal pet zvezdic"
Potem ko so letos že obnovili sobe v mestnem poslovnem hotelu Piramida, so zdaj to storili še v njihovem hotelu s petimi zvezdicami Habakuk pod Pohorjem. "Kriza zagotovo narekuje odločitve za investicije, a se včasih vseeno ne moremo izogniti določenim posegom, saj lokalna in globalna konkurenca naredita svoje. Habakuk bo na ta način obdržal pet zvezdic, saj gostje, ki prihajajo v ta hotel, pričakujejo in zahtevajo določen bivalni standard ter s tem povezano ponudbo," je dejala Iskra.

Dodala je še, da je pred kratkim v Sloveniji začel veljati tudi nov pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih objektov, zato so v želji, da ohranijo najvišjo kategorijo, omenjeno prenovo morali opraviti.

Letos za posodobitve namenili okoli 2,5 milijona evrov
V hotelu Habakuk so tako v celoti prenovili 52 hotelskih sob in šest apartmajev, s čimer so dvignili bivanjski standard in kakovost bivanja gostov ter začrtali jasne temelje za posodobitev tudi drugih hotelskih kapacitet. Prenova je trajala dva meseca, njena vrednost znaša okoli 1,5 milijona evrov, opravilo pa jo je podjetje Konstruktor. Skupaj so tako letos za posodobitve namenili že okoli 2,5 milijona evrov.

V prihodnjem letu načrtujejo tudi razvoj na področju wellness storitev v Habakuku. Z odprtjem Derma centra, ki dopolnjuje in nadgrajuje wellness ponudbo v hotelu, so letos že naredili prve korake k specializaciji Medical Spa centra. Njihovi cilji pa so po besedah Iskre usmerjeni še v kontinuiran razvoj storitev in izdelkov, namenjenih poslovnemu tipu gostov.