Rosec nadomešča Tota, ki ga je odpustil. Totov predhodnik Rotnik pa je postal direktor Komunale Velenje. Foto: BoBo
Rosec nadomešča Tota, ki ga je odpustil. Totov predhodnik Rotnik pa je postal direktor Komunale Velenje. Foto: BoBo
Tot ni več direktor Termoelektrarne Šoštanj

Za potek primopredaje je izvedela Slovenska tiskovna agencija iz virov blizu Teša. Rosec je bil v četrtek imenovan za vršilca dolžnosti, Teš pa bo vodil do imenovanja novega direktorja. Simon Tot je sicer Roscu in nekdanjemu prvemu sindikalistu Branku Sevčnikarju maja lani izredno odpovedal delovno razmerje.

Rosec in Sevčnikar sta opozarjala, da je bil novelirani investicijski program štiri za gradnjo Teša 6 zastavljen nerealno, o tem pa sta tudi obvestila pristojno ministrstvo ter Holding Slovenske elektrarne. Oba sta se na sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja pritožila in zdaj čakata na odločitev sodišča.

Rosec je kot član nadzornega sveta Teša leta 2011 izpodbijal sklepe izredne seje nadzornikov iz leta 2010, na kateri so ti s funkcije direktorja razrešili Uroša Rotnika, ki je prav danes postal novi direktor Komunale Velenje. Rosec je menil, da je bila Rotnikova razrešitev nezakonita, zato je od sodišča pričakoval, da sprejme sodbo o ničnosti sklepov omenjene seje nadzornikov.

Tot, ki je bil na čelu Teša od leta 2010, je nadzornemu svetu v četrtek vrnil mandat. Ocenil je namreč, da so se postopki glede pridobitve in uveljavitve državnega poroštva glede posojila v vrednosti 440 milijonov evrov pri Evropski investicijski banki zaključili. Teš bo do konca januarja začel črpati posojilo, točen datum pa še ni znan.

Tot ni več direktor Termoelektrarne Šoštanj