Vajeti SDH-ja bo 1. oktobra prevzel Gabrijel Škof. Ta bo na položaju predsednika uprave nasledil Igorja Kržana, ki je po odhodu Lidije Glavina začasno vodil upravljavca državnih naložb. Kržan se tako vrača med nadzornike. V upravi SDH-ja je še Boštjan Koler. Foto: BoBo

Medica je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike s končanim MBA-jem. Je strokovnjak z mednarodnimi izkušnjami pri vodenju in upravljanju velikih poslovnih sistemov.

Medica se je leta 2015 pridružil zavarovalni skupini Sava Re, kjer je po pojasnilih SDH-ja uspešno operativno vodil izvedbo projekta združitve štirih zavarovalnic v skupini v enotno Zavarovalnico Sava. Od sredine 2016 do konca 2017 je opravljal funkcijo člana uprave Zavarovalnice Sava. Poleg nadzora nad združitvenimi procesi je bil zadolžen za področja financ, tako naložbenega dela kot finančnega poslovanja zavarovalnice, računovodstva in pa informacijske tehnologije.

Medica bo na položaju nasledil Božiča, ki je avgusta podal odstopno izjavo, in sicer s 1. decembrom. Božič se sicer v medijih omenja kot mogoči prvi mož nastajajočega državnega turističnega holdinga oz. sklada državnih turističnih naložb. Uradno je v odstopni izjavi zapisal, da je v času svojega mandata v SDH-ju izpeljal določene zastavljene cilje in projekte, zdaj pa se želi posvetiti drugim izzivom.

Vajeti SDH-ja bo 1. oktobra prevzel Gabrijel Škof. Ta bo na položaju predsednika uprave nasledil Igorja Kržana, ki je po odhodu Lidije Glavina začasno vodil upravljavca državnih naložb. Kržan se tako vrača med nadzornike. V upravi SDH-ja je še Boštjan Koler.