V zavarovalnici Generali so se zaradi omenjene združitve z Adriatic Slovenico in tudi iz drugih poslovnih razlogov lotili reorganizacije. Septembra so sprejeli novo organizacijo dela in sistemizacijo delovnih mest, zato zaposlenim zdaj ponujajo v podpis nove pogodbe o zaposlitvi.

V zavarovalnici Generali v Sloveniji bodo zmanjšali število zaposlenih. Foto: EPA
V zavarovalnici Generali v Sloveniji bodo zmanjšali število zaposlenih. Foto: EPA

Kot poudarjajo v družbi, so se pri tem posvetovali s predstavniki sveta delavcev in sindikata. Ti ocenjujejo, da so dosedanji pogovori potekali korektno. Sprejet je bil tudi program razreševanja presežnih delavcev. Koliko jih je, nam v družbi niso povedali, ocenjujejo pa, da to ne bo preseglo dveh odstotkov, kar bi pomenilo manj kot 30 zaposlenih.

Po informacijah Radia Koper je ducat zaposlenih v Kopru že prejel obvestilo o tem, da so se znašli na seznamu. Pred prenehanjem delovnega razmerja so jim med drugim ponudili možnosti zaposlitve na drugo delovno mesto ali sodelovanje z zavodom za zaposlovanje.

Ker je po združitvi sedež zavarovalnice v Ljubljani, je družba o presežnih delavcih obveščala tamkajšnjo enoto zavoda. V Kopru dela 271 sodelavcev, od pomladi večina na domu. Še vedno pa ni jasno, kaj bodo naredili s poslovno stavbo, ki je pretežno prazna.