Zaposleni v krovni družbi in družbi Prevent avtomobilski deli so z zamikom plače prejeli že maja. Foto: MMC RTV SLO
Zaposleni v krovni družbi in družbi Prevent avtomobilski deli so z zamikom plače prejeli že maja. Foto: MMC RTV SLO

Tako bo plače dobila večina od okoli 1.300 zaposlenih v slovenjgraški družbi. Uprava z Renatom Kranjcem na čelu se bo skušala z NLB-jem dogovoriti za umik blokade računa, ki je posledica zaostanka prilivov nemškega kupca, podjetja Prevent DEV.

Poleg tega bodo v podjetju skušali prodobiti sredstva za izplačilo plač preostalim 160 delavcem tudi iz drugih virov. Denar morajo zagotoviti tudi za obljubljeno izplačilo regresa, so sporočili iz Preventa Globala.

Kot je znano, so v izvršnem odboru svobodnega sindikata za torek, če delavci ne bodo dobili plač, napovedali stavko. Kakšna bo odločitev sindikata, ker plač ne bodo dobili vsi delavci, za zdaj še ni znano. Predsednik svobodnega sindikata Vlado Zorman namreč za pojasnila ni dosegljiv.

Sindikat dal delavcem možnost posojil
Sicer pa je sindikat svojim članom ponudil tudi možnost pridobitve posojila 50 evrov za pokritje najnujnejših stroškov. Tisti, ki so se zanj odločili, bodo sredstva vrnili pri naslednji plači.

Konec prihodnjega meseca ob delo okoli 400 zaposlenih
Zaposleni v krovni družbi in družbi Prevent avtomobilski deli so z zamikom plače prejeli že maja, sicer pa se v podjetju pripravlja načrt presežnih delavcev. V skladu s sanacijskim načrtom bo delo izgubilo 400 delavcev, prve odpovedi pogodb o zaposlitvi pa bodo prejeli predvidoma v drugi polovici julija.