Cinkarna Celje je na seznamu 15 podjetij za privatizacijo, ki ga je potrdil DZ. Foto: BoBo
Cinkarna Celje je na seznamu 15 podjetij za privatizacijo, ki ga je potrdil DZ. Foto: BoBo

Interesenti lahko predstavitveni dokument in nadaljnje informacije o postopku prodaje pridobijo pri finančnem svetovalcu prodajnega konzorcija, družbi DC Advisory, piše v objavi v časniku Finance in na spletni strani Slovenskega državnega holdinga (SDH). Vabilo je namenjeno informiranju morebitnih ponudnikov o priložnosti izraziti interes za sodelovanje v prodajnem postopku in konzorcija ne zavezuje k sklenitvi kakršnega koli sporazuma o prodaji.

Interesenti lahko kratek predstavitveni dokument z nadaljnjimi informacijami o naslednjih korakih v zvezi z načrtovanim postopkom prodaje delnic skupaj s sporazumom o varovanju zaupnosti dobijo pri družbi Daiwa Corporate Advisory, ki nastopa kot izključni finančni svetovalec prodajnega konzorcija.

Združeni delničarji in upniki
V konzorciju prodajalcev so nekateri večji lastniki in banke kot zastavni upniki. Med lastniki so Modra zavarovalnica (skupaj s Kritnim skladom Prvega pokojninskega sklada RS 22,05 odstotka), Alpen Invest (11,93 odstotka), SDH (11,41 odstotka), KD Skladi (v imenu štirih skladov skupno 7,01 odstotka), Nova Kreditna banka Maribor (3,92 odstotka), kot zastavna upnika pa sta v konzorciju Družba za upravljanje terjatev bank (v zastavi 11,09 odstotka delnic), Banka Celje (3,39 odstotka).

Cinkarna Celje je eno od podjetij na seznamu 15 podjetij za privatizacijo, ki ga je potrdil DZ. Doslej so bile prodane družbe Helios, Fotona in Aerodrom Ljubljana.