Na izplačilo plač čaka vsaj pet odstotkov delavcev. Foto: MMC RTV SLO
Na izplačilo plač čaka vsaj pet odstotkov delavcev. Foto: MMC RTV SLO
V Vegradu tik pred stavko

Račune so blokirale NLB, Abanka, Banka Celje, Gorenjska banka in Probanka. Za kako velik znesek gre, v Vegradu niso želeli razkriti, pojasnjujejo pa, da je blokada posledica nepričakovanih obveznosti. Kot še poroča Dnevnik, dodajajo, da je program deblokad že pripravljen.

V najboljšem primeru le akontacije plač
Predsednik sindikata Vegrada Samo Mastnak je pojasnil, da je 150 do 200 delavcev v režiji podjetja Vegrad je danes le dobilo vsaj akontacije decembrskih plač. Prejeli so 562 evrov neto akontacije, družba pa je sredstva za akontacije plač črpala iz likvidnostnega posojila. Ostali delavci so decembrske plače prejeli v januarju.

Preostanek plač za december bodo zaposleni dobili, ko se likvidnostni položaj umiri, je povedal predsednik sindikata v Vegradu. Položaj v gradbenem podjetju s 1700 zaposlenimi je po njegovih besedah težak, a se vodstvo trudi in išče rešitve.

"Glede na podatke, ki jih imam, podjetju ne grozi stečaj," je dejal Mastnak, ki pravi tudi, da je razpoloženje med zaposlenimi zaenkrat umirjeno. Neuradno so namreč pred izplačilom plač iz podjetja že pričele prihajati informacije o možnosti stavke.

V Vegradu tik pred stavko