Gregor Veselko zanika, da bo postal novi direktor Vinakoper. Foto: BoBo
Gregor Veselko zanika, da bo postal novi direktor Vinakoper. Foto: BoBo
Veselko na čelo Vinakoper?

V petek s položaja predsednika uprave Luke razrešeni Veselko tako zavrača namige, da bi že jutri utegnil zasesti mesto v upravi Vinakopra.

Dirigenti iz Istrabenza
Nasmihanje novega delovnega mesta ni samo prazna govorica, kot bi to rad prikazal Veselko. Jutri dopoldne se bo sestal nadzorni svet Vinakopra. Na dnevnem redu ima sicer samo eno točko; razpravljali bodo o poročilu skupine strokovnjakov, ki so za koprskega vinarja pripravili niz priporočil za izboljšanje poslovanja. Kot kaže, pa se tu ne bo končalo.

Po naših zanesljivih informacijah so namreč včeraj iz Istrabenza v Luko poslali dopis, naj nadzorniki iz luških vrst na jutrišnjo sejo pridejo s predlogom, da se za člana uprave Vinakopra za dobo petih let imenuje Gregor Veselko. Po nekaterih informacijah pa naj bi ga jutri posedli celo v sam vrh Vinakopra, kjer bi zamenjal zdajšnjega direktorja Nevja Pucerja.

Veselko v Vinakopru že stari maček
Veselko v upravo Vinakopra ne bi priletel z neba, kot je bilo to v primeru Luke; je namreč predsednik nadzornega sveta Vinakopra, ki ga prek podjetja Adriafin lastniško obvladujeta Luka Koper in Istrabenz, z 20-odstotnim deležem pa še koprska kmetijska zadruga Agraria.

Na vrhu Vinakopra naj bi Veselka najraje videl predsednik uprave Istrabenza Rudi Grbec. V dokumentu, ki je včeraj prispel v Luko in pod katerega se je podpisala članica Istrabenzove uprave Suzana Bolčič Agostini, so namreč še zapisali, da tudi če na jutrišnjo sejo ne bo nobenega izmed predstavnikov Luke, da se le Luka strinja z dogovorom o kadrovski okrepitvi uprave z Veselkom. Prav on naj bi bil pravi recept za izboljšanje poslovnih rezultatov, saj je imelo podjetje Vinakoper v letošnjem polletju 150 tisoč evrov izgube.

Draga angleško-francoska nezaupnica
Mero nezaupanja v zdajšnjo upravo sta Istrabenz in Luka pokazala tudi s tem, ko sta angleško-francoskemu paru strokovnjakov naročila izdelavo študije za izboljšanje poslovanja. Za dva dni dela jima je moral Vinakoper plačati 16 tisoč evrov, med ukrepi pa naj bi bila med drugim odprodaja 150 hektarjev zemljišč in spremembe v stekleničenju vina. Mnogi poznavalci v takih potezah ne vidijo le razprodaje podjetja, ampak tudi začetek konca nekdaj uspešnega vinarja Slovenske Istre.

Eugenija Carl, TV Slovenija

Veselko na čelo Vinakoper?