Vrednost Twitterja se vse bolj povečuje (na sliki Dick Costolo). Foto: EPA
Vrednost Twitterja se vse bolj povečuje (na sliki Dick Costolo). Foto: EPA

Britanski časopis Financial Times je poročal, da naj bi ameriški vlagateljski velikan Blackrock prek svojega sklada v petek podal 80 milijonov dolarjev vredno ponudbo za odkup lastniških deležev Twitterja od nekaterih zaposlenih. V obeh podjetjih so o morebitnem poslu molčeči, je pa Financial Times ob tem zapisal, da naj bi bil Twitter vreden devet milijard dolarjev, kar je deset odstotkov več kot ob zadnji dokapitalizaciji leta 2011.

Twitter naj bi se pripravljal tudi na pohod na borzo. To naj bi se zgodilo še letos ali pa na začetku prihodnjega leta, navaja Financial Times.

Twitter raste, Apple pada
Vrednost Twitterja se - medtem ko so se številne zvezde iz Silicijeve doline znašle v težavah - povečuje. Vrednost delnic tehnološkega velikana Apple močno pada. V četrtek so se delnice Appla pocenile za 12 odstotkov, kljub rekordnemu dobičku v preteklem četrtletju. Vlagatelje je namreč razočarala napoved počasnejše rasti prodaje.

V petek so se Applove delnice pocenile še za 2,4 odstotka na 439,88 dolarja in so zdaj za 37 odstotkov pod rekordno ceno 702,10 dolarja, doseženo 19. septembra lani. Apple je med trgovalnim dnevom tudi izgubil naziv največjega podjetja po tržni kapitalizaciji, tega ga je znova osvojil Exxon Mobil.

V težavah tudi Facebook
Manj ugodno je tudi okolje za drugo priljubljeno družbeno spletno omrežje, Facebook. Njegove delnice so trgovalni teden sklenile pri vrednosti 31,54 dolarja, medtem ko so jih v prvi javni ponudbi delnic prodajali po 38 dolarjev. Delnice Facebooka so se od prve javne ponudbe pocenile tudi za več kot 50 odstotkov.