V ožjem izboru za predsednika uprave Darsa so štirje kandidati. Foto: BoBo
V ožjem izboru za predsednika uprave Darsa so štirje kandidati. Foto: BoBo
Dars
Razpis za upravo Darsa je bil objavljen po razrešitvi Mateje Duhovnik in Gordane Bošković s čela družbe. Foto: MMC RTV SLO

Še več prijav pa je prispelo na razpis za dva člana uprave Darsa - dobili so več kot 30 prijav, od tega 24 popolnih, nadzorni svet pa bo na pogovor povabil šest kandidatov, je pojasnil prvi nadzornik družbe Dušan Hočevar.

Hočevar imen kandidatov ni razkril, saj se je tako zaradi korektnosti do vseh prijavljenih odločil nadzorni svet. Po pisanju nekaterih medijev naj bi prijavo za predsednika uprave Darsa potrdila predsednik začasne uprave Matjaž Knez in na Darsu zaposleni Tomaž Vidic, pa tudi Boris Zupančič, nekdanji predsednik nadzornega sveta Dela v času prve Janševe vlade, ki je pozneje na položaju prvega nadzornika Kada zamenjal Andrijano Starino Kosem.

Hočevar je pojasnil, da pogovorov s kandidati naslednji teden še ne bo, bodo pa vsekakor avgusta, je zatrdil. Kateri bo najpomembnejši kriterij pri izbiri kandidata, Hočevar ni razkril, saj ni želel govoriti v imenu celotnega nadzornega sveta, zanj pa bo ključen kriterij poštenost.

Razpis objavljen po razrešitvah
Razpis za upravo Darsa, ki se je končal v soboto, je bil objavljen po razrešitvi Mateje Duhovnik in Gordane Bošković s čela družbe. Dars od konca junija, ko so nadzorniki razrešili dotedanjo predsednico uprave Duhovnikovo in članico uprave Boškovićevo, začasno vodi Matjaž Knez, član uprave pa je Tine Svoljšak. Medtem ko je bila uprava Darsa pod vodstvom Duhovnikove tričlanska - v upravi namreč sedi tudi delavski direktor -, bo nova uprava štiričlanska, torej poleg treh na razpisu izbranih članov še delavski direktor, delavce v upravi zastopa Alojz Ratajc.

Soglasje za obnovitvena dela na štajerski avtocesti
Prvi nadzornik Darsa je še dodal, da so imeli nadzorniki danes na dnevnem redu seje sedem točk. Obravnavali so in dali soglasje za obnovo avtocestnega odseka Šentrupert-Vransko in Vransko-Trojane; dela se bodo izvajala letos do konca leta, po potrebi tudi v začetku leta 2013.

Nadzorni svet se je seznanil tudi z vmesnim poročilom revizijske komisije nadzornega sveta, ki izvršuje sklep Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN).